voetbalzone

‘Als wij op voorsprong komen, wie weet wat er dan nog zal gebeuren?’

Erik van Dam07 mrt 2016, 22:29
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 22:29
Advertentie

Drie weken geleden sprak Hein Vanhaezebrouck pessimistische woorden over de kansen van AA Gent om nog door te komen in de Champions League. Vlak na de 2-3 nederlaag op eigen veld tegen VfL Wolfsburg zei de trainer dat hij zijn team nul komma nul kans toedichtte om het tweeluik met de Duitsers nog succesvol af te sluiten. Inmiddels is Vanhaezebrouck iets bijgedraaid.

/

Na de sof in eigen huis zei de trainer eerst nog dat hij er helemaal niet meer in geloofde. “Absoluut niet. Nul procent kans hebben we”, gaf hij toen aan. Een dag voor de tweede ontmoeting met die Wölfe memoreert hij aan de vele fouten die zijn elftal maakte en die AA Gent een 0-3 achterstand opleverden. “We zullen het nu stukken beter moeten doen en het aantal fouten zien te minimaliseren.”

“Maar zelfs als dat ons lukt, is VfL Wolfsburg thuis nog een ontzettend sterk geheel. Ze verliezen thuis maar zelden. Dat mogen we niet vergeten, wetende hoe zwaar onze missie is. Maar geven we het op? Nee, dat niet. Iedereen weet dat er wonderen bestaan in de voetballerij. Als wij op voorsprong komen, wie weet wat er dan nog zal gebeuren? Mocht Wolfsburg de voorsprong nemen, dan wordt het erg lastig. We zullen van meet af aan gefocust moeten zijn”, aldus Vanhaezebrouck.

Bezig met laden …