voetbalzone

'Als Willems zo speelt, moet je voor een andere speler gaan kiezen'

Bart Kruyt21 mrt 2016, 06:30
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 06:30
Advertentie

PSV was zondag in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar hield daar helemaal niets aan over. De Eindhovenaren wisten voor het eerst na 54 competitiewedstrijden niet te scoren en raakte de koppositie kwijt aan Ajax, dat met 0-2 wist te winnen. Willem van Hanegem vond het opvallend dat juist de zogenaamde steunpilaren van PSV door de mand vielen.

/

De Kromme vond vooral Luuk de Jong erg tegenvallen en stelt in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de aanvoerder van PSV ‘zo’n beetje alles fout deed wat hij fout kon doen’. Ook Jetro Willems kon Van Hanegem niet bekoren: “Trainer Cocu blijft Willems maar opstellen. Ook ik vind Willems een speler met heel veel mogelijkheden, maar als hij zo speelt, moet je voor een ander gaan kiezen. Hij deed nauwelijks iets goed.”

Van Marco van Ginkel en Davy Pröpper werd Van Hanegem ‘ook al niet vrolijk’ en Andrés Guardado voegde in de ogen van de analist ook al niets toe. “Daar loopt bij veel mensen het kwijl uit de mond als alleen zijn naam al wordt uitgesproken. Maar ik zag hem gisteren vooral balletjes ophalen tussen zijn twee eigen centrumverdedigers. Nutteloos is dat”, aldus Van Hanegem.

Bezig met laden …