voetbalzone

'Als ze eerlijk zijn, zeggen ze dat ze liever niet in de FA Cup willen spelen'

Thijs Post02 jan 2014, 18:36
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2014, 18:36
Advertentie

De FA Cup wordt gezien als het meest prestigieuze bekertoernooi van Europa, maar sommige topclubs in Engeland zien het toernooi als noodzakelijk kwaad. Dat zegt Paul Lambert, manager van Aston Villa. “Of de clubs uit de Premier League liever niet in de FA Cup willen spelen? Als ze heel eerlijk zouden zijn, dan denk ik inderdaad van niet”, aldus Lambert tegen de BBC.

/

Door het overvolle schema kunnen de clubs zich niet enkel en alleen concentreren op de competitie. Volgens Lambert is de Premier League hoe dan ook veel belangrijker dan het traditierijke bekertoernooi. “Niet alleen vanwege het geld, maar overleven in de competitie is gewoon erg belangrijk. Als iemand iets anders zegt, dan denk ik niet dat het de waarheid is. De Premier League is het allerbelangrijkste. Iedereen wil in de Premier League spelen en voor ons is dat niet anders.”

Lambert staat met Aston Villa zes punten boven de streep. “Bekertoernooien, uiteraard wil ik door naar de volgende ronde, dat wil ik altijd, maar de competitie is belangrijker. We hebben geen enorme selectie en de punten zijn belangrijk voor ons. Genoeg mensen zullen hetzelfde zeggen”, klinkt het.

Bezig met laden …