voetbalzone

'Als zij voor Pieters komen, wil hij natuurlijk graag met ze gaan praten'

Erik van Dam24 apr 2012, 14:31
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2012, 14:31
Advertentie
/

De zaakwaarnemer van Erik Pieters heeft in Engeland laten weten dat zijn cliënt opnieuw open staat voor Newcastle United. De PSV-verdediger was vorig jaar zomer al dicht bij een transfer naar the Magpies, maar de clubs kwam er niet uit. Uiteindelijk ging Newcastle voor Davide Santon als opvolger van José Enrique, maar Pieters kan tijdens de komende transfermarkt opnieuw een doelwit worden voor de Engelsen.

“Hij was vorig jaar zeker geïnteresseerd”, zegt Piet van de Pol, zaakwaarnemer van Pieters, in de Newcastle Journal. “Newcastle United is een fantastische club en ik weet dat Erik ze volgt, vanwege zijn vriendschap met Tim Krul. Als zij voor Pieters komen, wil hij natuurlijk graag met ze gaan praten. Maar het belangrijkste is nu dat hij zich focust op het EK 2012. Newcastle heeft het dit seizoen geweldig gedaan en ik weet dat er heel veel spelers zijn, die zich graag aan die club verbinden.”

De reden dat Newcastle nog altijd interesse heeft in Pieters, is dat hij zowel uit de voeten kan op de flank als in het centrum van de verdediging. Bij PSV werd hij dit seizoen met name gebruikt aan de linkerflank. Door een blessure miste hij echter de nodige maanden bij de Eindhovenaren. Abel Tamata en Jetro Willems vervingen hem met verve. Pieters' contract in het Philips Stadion loopt nog door tot medio 2014.

Bezig met laden …