voetbalzone

Altidore dankt toptennisser: ‘Had kaasmarkt nooit gezien zonder Roddick’

Peter Nusselder25 apr 2013, 10:21
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2013, 10:21
Advertentie

Jozy Altidore is veel dank verschuldigd aan Andy Roddick. De inmiddels gestopte toptennisser is er mede verantwoordelijk voor dat de spits van AZ profvoetballer heeft kunnen worden en daarmee dat zijn Amerikaanse landgenoot uiteindelijk in Alkmaar en in de Eredivisie terecht is gekomen.

/

In gesprek met Voetbal International haalt Altidore herinneringen op aan zijn jeugd, toen zijn ouders niet genoeg geld hadden om zich een goede voetbalschool te kunnen veroorloven voor zoon Jozy. De talentvolle voetballer schreef vervolgens een brief aan Roddick, die een foundation had opgericht. “Ik was een van de twee spelers die hij uit een grote groep pikte. Drie jaar betaalde hij voor mijn opleiding.”

Altidore, die in 2007 debuteerde voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten en onderhand 55 interlands achter zijn naam heeft staan, kreeg dankzij Roddick de kans zich verder te ontwikkelen en via New York Red Bulls belandde de nu 23-jarige spits in 2008 bij Villarreal. Na verhuurperiodes bij Xerez, Hull City en Bursaspor volgde drie jaar later de transfer naar AZ. “Zonder Andy Roddick had ik nooit de kaasmarkt in Alkmaar gezien”, doelt de dankbare Altidore op een van de toeristische attracties van de Noord-Hollandse stad.

Bezig met laden …