voetbalzone

Aílton wil plezier terug vinden in Oostenrijk

26 aug 2008, 14:48
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2008, 14:48
Advertentie
Aílton heeft na lang zoeken een nieuwe club gevonden. De 35-jarige Braziliaan heeft een contract getekend bij het Oostenrijkse SCR Altach, dat de spits transfervrij oppikte. “De deal is rond”, bevestigde de aanvaller tegenover DSF.

Aílton zat zonder club nadat Metalurg Donetsk deze zomer besloot om de samenwerking te beëindigen. De aanvaller hoopte op een rentree bij Werder Bremen, de club waar hij zes seizoenen onder contract stond en zelfs een kampioensschap mee vierde, maar de Duitse club zag een hernieuwde samenwerking niet zitten. SCR Altach heeft nog wel vertrouwen in de spits.

“Ik wil het plezier in het voetbal terug vinden”, zei Aílton, die momenteel nog enkele kilo’s te zwaar is. De aanvaller maakt zich echter geen zorgen. “Als ik goed en gericht train, ben ik binnen twee weken weer fit. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging en hoop snel weer op het veld te kunnen staan.”

De loopbaan van Aílton raakte enigszins in het slop toen de Braziliaan in 2004 Werder verruilde voor Schalke’04. In Gelsenkirchen vond hij nooit meer zijn topvorm, waarna hij de clubs in een rap tempo afwisselde. Aílton speelde in drie jaar tijd voor Besiktas, Hamburger SV, Rode Ster Belgrado, Grasshoppers, MSV Duisburg en Metalurg Donetsk.
Bezig met laden …