voetbalzone

Alves begrijpt forse kritiek op Piqué: 'Hij doet niet waar hij achter staat'

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2015, 07:47
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 07:47
Advertentie

Daniel Alves neemt nimmer een blad voor de mond. De verdediger van Barcelona en het nationale elftal van Brazilië deinst er echter ook niet voor terug om vraagtekens te zetten bij uitlatingen van zijn eigen ploeggenoten. Zo wordt Gerard Piqué als Spaans international uitgefloten omdat hij zich continu kritisch uitlaat over Real Madrid of de draak steekt met de eeuwige aartsrivaal van de Catalanen.

voetbalzone

Piqué maakte zich woensdagavond niet populairder toen hij een rij emojis vol leedvermaak twitterde nadat duidelijk werd dat Real Madrid in het bekerduel bij Cádiz de niet-speelgerechtigde Denis Cheryshev had opgesteld. Dat kwam hem opnieuw op veel kritiek te staan en zodoende lijken de publiekelijke lijmpogingen van zijn collega-internationals en bondscoach Vicente del Bosque voor niets te zijn geweest.

Alves weet als geen ander dat Piqué in vrijwel alle stadions wordt uitgefloten. "Ik begrijp het aan de ene kant, maar aan de andere kant begrijp ik het ook weer niet. Het ligt eraan hoe je het bekijkt", vertelde de rechtspoot aan Cadena COPE. "Datgene wat ik nu ga zeggen, is geen kritiek jegens Piqué. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen doen en laten. Maar je kan er niet twee meningen op nahouden."

"Gerard kan niet een standpunt innemen en vervolgens iets anders doen, het tegenovergestelde", doelt Alves op het feit dat Piqué ras-Catalaan én Spaans international is. "Hij doet niet waar hij achter staat. Dat kan ergelijk zijn voor mensen. Gerard heeft veel karakter, daarom heeft hij dergelijke uitspattingen. Hij verstopt zich nooit. Als hij vindt dat hij iets moet zeggen, dan doet hij dat. Ongeacht de meningen die anderen daarover kunnen hebben."

Bezig met laden …