voetbalzone

Alves: ‘De Clásicos dienen alleen maar als leedvermaak voor de fans’

Daniel Cabot Kerkdijk03 apr 2016, 08:45
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 08:45
Advertentie
/

Daniel Alves stapte zaterdagavond als verliezer van het veld. Barcelona kwam in de Clásico tegen Real Madrid op voorsprong, maar de voordelige marge bleef slechts enkele minuten staan en uiteindelijk wisten tien spelers van Real Madrid zelfs een 1-2 overwinning te forceren. “We hebben verloren omdat we de wedstrijd niet goed hebben kunnen lezen”, zo stelde Alves. “Real Madrid heeft ons geen moment met rust gelaten.”

“Ze zorgden ervoor dat de ruimtes klein waren en uiteindelijk hebben ze gewonnen. Wijzelf hebben niet voor veel gevaar gezorgd en dan slinken de kansen om te winnen.” Alves was niet op zoek naar excuses. “Na de 1-0 verloren we de grip over de wedstrijd en na balverlies stonden we niet goed. De spelers van Real Madrid zijn heel snel en zo ontstond ook de 1-2. We moeten hiervan leren. Deze fouten mogen we niet maken. Straks komen er belangrijke wedstrijden aan.”

De nederlaag komt hard aan, zo erkent Alves. “Verliezen doet sowieso pijn. Maar we hadden vandaag (zaterdag, red.) een concurrent voor de landstitel kunnen uitschakelen. Wij moeten raad weten met dit soort situaties. We wisten van tevoren dat het zwaar zou worden, maar goed… De landstitel win je door zo constant mogelijk te zijn en niet op basis van één wedstrijd. De Clásicos dienen alleen maar als leedvermaak voor de fans. Dinsdag moeten we weer spelen”, verwees de Braziliaan tot slot naar de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid.


Bezig met laden …