voetbalzone

Alves eet banaan op het veld: 'Ik moet lachen om deze achterlijke mensen'

Bart Kruyt28 apr 2014, 00:45
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2014, 00:45
Advertentie

Dani Alves reageerde zondagavond op een geweldige manier op een racistische actie van een Villarreal-aanhanger. Op het moment dat Alves een corner wilde nemen, gooide een supporter van de thuisploeg een banaan het veld op. Alves pakte het fruitstuk op en nam een hap, voordat hij het spel hervatte. Op Twitter wordt de vleugelverdediger bedolven onder de complimenten.

Voetbalvolgers vanuit de hele wereld hebben respect voor de manier waarop Alves reageerde. "Je moet er niet te lang bij stil staan", reageerde de rechtsback van Barcelona na afloop van de 2-3 overwinning. "Ik woon nu elf jaar in Spanje en ik moet al elf jaar lachen om deze achterlijke mensen. Je verandert ze toch niet."

Barcelona leek zondagavond te gaan verliezen van Villarreal, toen het op een 2-0 achterstand kwam. Door twee eigen doelpunten (!) en een treffer van Lionel Messi trok de equipe van Gerardo Martino echter toch nog aan het langste eind. "We geloven dat een kampioenschap nog haalbaar is en we zullen knokken tot de laatste wedstrijd", beloofde Alves.

Bezig met laden …