voetbalzone

Alves fan van Bale: 'Bij mij zou hij altijd als linksback spelen'

Bart Kruyt17 apr 2012, 13:15
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2012, 13:15
Advertentie

Barcelona is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe linksback en wordt in de wandelgangen onder meer met Gareth Bale in verband gebracht. De vleugelflitser van Tottenham Hotspur speelt in Engeland in een meer aanvallende rol, maar volgens Dani Alves zou de Welshman uitstekend uit de voeten kunnen als linksback in het succeselftal van Josep Guardiola.

/

Alves speelt zelf als rechtsback, maar is ook veelvuldig in de aanval te vinden. "In de Braziliaanse school proberen we allemaal aan te vallen, ook de backs", zegt de Zuid-Amerikaan. "Gareth Bale is een speler waar ik erg graag naar mag kijken. Bij Tottenham speelt hij op het middenveld, maar bij mij zou hij altijd linksback spelen. Hij speelt volgens de Braziliaanse stijl."

"Tegenstanders worden bang als ze tegen een aanvallende back moeten spelen", vervolgt Alves. "Ze denken dat ze dan meer kunnen aanvallen, maar ze zijn juist vooral bezig met verdedigen. Kijk ook naar Roberto Carlos: hij was als linksback veel dreigender dan als linksbuiten, omdat hij zijn sprints eerder kon beginnen. Bale is beter aan de bal en doet het goed als vleugelaanvaller, maar bij Barcelona zou hij linksback zijn."

Bezig met laden …