voetbalzone

Alves hekelt Spaanse bond en FIFA en wil meer actie

Bart Kruyt29 apr 2014, 12:18
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2014, 12:18
Advertentie

Dani Alves heeft uitgehaald naar de Spaanse voetbalbond en de wereldvoetbalbond FIFA. De rechtsback van Barcelona kreeg zondag een banaan naar zich toegeworpen in de uitwedstrijd bij Villarreal en reageerde laconiek, door het fruitstuk op te pakken en een hap te nemen. Alves wilde de laffe actie niet teveel aandacht geven, maar vindt dat er nauwelijks wordt opgetreden tegen racisme.

voetbalzone

Alves is erg blij met de steun die hij krijgt, maar wil meer. "Als het aan mij zou liggen, dan zou ik een foto van die bananengooier op internet zetten, zodat hij herkend wordt en zich gaat schamen voor zijn actie", zei hij tegen de Braziliaanse zender Radio Globo. Villarreal heeft de dader opgespoord en hem een stadionverbod voor het leven gegeven.

Daar lijkt het bij te blijven en Alves baalt daarvan. "Spanje doet zich voor als een groot land, maar in sommige opzichten lopen ze nogal achter. Buitenlanders krijgen hier te maken met racisme", bromde de Braziliaan, die ook de FIFA een advies gaf: "Ze moeten zich actief richten op dit soort belangrijke zaken in plaats van bijvoorbeeld de jeugdopleiding van Barcelona."

Bezig met laden …