voetbalzone

Alves: ‘Het maatschappelijk debat moet gevoerd blijven worden’

Gijs Freriks30 apr 2014, 15:30
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2014, 15:30
Advertentie

De reactie op het racistische incident rond Daniel Alves, die tijdens het duel met Villarreal een toegeworpen banaan opat, is niet uitgebleven. Als teken van steun zetten veel voetballers hun tanden in een banaan en de foto’s daarvan zetten zij op internet. De verdediger van Barcelona is verrast door de wereldwijde actie tegen racisme.

voetbalzone

“Ik hoop dat deze campagne het begin kan zijn om dit soort gedrag uit het voetbal te verbannen”, zegt de Braziliaan tegen de BBC. “Ik hoop dat het maatschappelijk debat over raciale vooroordelen niet zal afvlakken, maar gevoerd blijft worden en niet alleen in de voetbalwereld. We moeten mensen ervan bewust maken dat ook wij mensen zijn en we allemaal gelijk zijn.”

De dertigjarige Alves noemde zijn actie in El Madrigal ‘spontaan’ en noemt de mensen die kritiek hebben op de campagne tegen racisme ‘hypocrieten’. De 26-jarige supporter die het fruitstuk op het veld gooide, is overigens opgepakt door de Spaanse politie en mag nooit meer een stadion bezoeken. Villarreal heeft in een statement laten weten dat het voorval met Alves de club ‘veel spijt’.

Bezig met laden …