voetbalzone

Alves: ‘Het probleem is dat de fans enorm pessimistisch zijn’

Thijs Post15 nov 2013, 18:07
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2013, 18:07
Advertentie
/

Barcelona was jarenlang de te kloppen ploeg, maar vorig seizoen werden de Spanjaarden in de kwartfinale van de Champions League van het veld geveegd door Bayern München. Over twee wedstrijden werd het 7-0 voor de Zuid-Duitsers en dat mag en kan, als het aan Davi Alves ligt, nooit meer gebeuren.

“Tegenstanders kennen ons beter, ze bestuderen ons, ze kennen onze tactiek en onze speelstijl. Ze weten hoe ze ons pijn kunnen doen”, laat de rechterverdediger van Barcelona optekenen in Sport. Volgens Alves was Barcelona tegen Bayern München ‘niet honderd procent’. “We hadden de spelers niet om te wedijveren met zo’n tegenstander. Met onze volledige ploeg is het echter onmogelijk om met 7-0 van ons te winnen. Dat kan niet meer gebeuren.”

Volgens de Braziliaan hebben de media een negatieve invloed. “Als de pers vraagtekens gaat zetten, komt dat in de hoofden van de supporters. Het probleem is dat de fans enorm pessimistisch zijn. Eerst zijn we geweldig, twee dagen later zijn we niks. Zo was het en zo zal het ook wel blijven, al is het het huidige team gelukt om het iets te veranderen.”

Bezig met laden …