voetbalzone

Alves: 'Hij verdient het niet om kanshebber voor de Ballon d'Or te zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2015, 08:34
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 08:34
Advertentie

De Ballon d'Or van 2015 gaat naar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar. De drie aanvallers zijn de enig overgebleven kandidaten van een shortlist van 23 namen, zo werd afgelopen week bekend. Messi en Neymar pakten met Barcelona de 'treble'. Ronaldo won geen prijs met Real Madrid, maar werd met 48 goals wel topscorer in Spanje.

voetbalzone

Voor Daniel Alves is het duidelijk wie op 11 januari de Ballon d'Or overhandigd moet krijgen. "Messi is van een nog hoger niveau, hij staat boven de beste voetballers ter wereld", zo verzekerde de Braziliaans international bij Cadena COPE. "Neymar komt daarna. Ronaldo verdient het niet om kanshebber te zijn."

"Vorig jaar won Ronaldo op basis van zijn eigen inspanningen, omdat zijn belangrijke prestaties er mochten zijn", erkent de verdediger van Barcelona. "Maar de beste speler ter wereld moet een groter aandeel in het spel hebben. Het gaat niet alleen om doelpunten maken. Mensen vergeten dat dit een teamsport is." De afgelopen zeven jaar won of Messi of Ronaldo de Ballon d'Or. Messi deed dat vier keer en Ronaldo drie keer.

Bezig met laden …