voetbalzone

Alves: 'Is er niemand die snapt dat geld en roem klote zijn?'

Matthijs van Laar15 mrt 2016, 10:09
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 10:09
Advertentie
/

Daniel Alves geniet van het leven als profvoetballer, maar alles eromheen kan de Braziliaanse rechtsback van Barcelona gestolen worden. In een interview met The Guardian zegt hij niet te snappen waarom mensen zo graag beroemd zouden willen worden. “Is er niemand die snapt dat roem klote is?”, vraagt hij zich af.

De 32-jarige verdediger zegt zich niet echt thuis te voelen in de hedendaagse maatschappij. “Iedereen zit maar op zijn telefoon, niemand praat tegen elkaar. Mensen kijken op hun schermpje en zijn bezig met social media. Hoe meer je weet van de wereld, hoe groter de teleurstelling. Ik snap niet waarom iedereen vecht voor macht, geld en roem.”

Alves verdiende in zijn rijke loopbaan tientallen miljoenen euro’s, maar dat geld maakt hem niet gelukkig. “Iedereen wil meer, meer, meer…en als ze dat hebben bereikt, voelen ze zich wanhopig. Geld is een noodzakelijk kwaad. Het heeft me dingen gegeven die ik anders niet had gehad, maar geluk? Dat is geen kwestie van geld en roem. Het tegenovergestelde zelfs. Rijk zijn is voor mij niet het hebben van veel geld, maar het hebben van veel ideeën in je hoofd.”

Bezig met laden …