voetbalzone

Alves legt uit: ‘Ik voelde mij niet meer gerespecteerd bij Barcelona’

Gijs Freriks10 jun 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2015, 18:50
Advertentie

Dani Alves haalde eind mei in een persconferentie uit naar Barcelona. De rechterverdediger zei de waardering en het respect te missen, omdat de club hem relatief laat te kennen had gegeven het contract te willen verlengen. De 32-jarige Braziliaan leek dan ook aan te sturen op een breuk met Barcelona, maar tekende dinsdagmiddag tot veler verrassing een nieuw contract in Camp Nou.

voetbalzone

“Ik voelde mij niet meer op mijn gemak. Ik voelde mij niet gerespecteerd, omdat ik altijd hard heb gewerkt en ik steeds de schuld kreeg wanneer het even minder ging”, zo wordt Alves woensdag geciteerd door sportkrant AS. “Ik besefte echter dat ik niet door de achterdeur wilde vertrekken en ben daarom professioneel altijd gebleven. Ik voelde dat het verkeerd zat, dat de mensen mij wel degelijk wilden behouden en mij waardeerden. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik ben gebleven.”

“Het was geen strijd van winnen of verliezen, want beide partijen zochten naar een oplossing. Er is nooit sprake geweest van een gevecht tussen Dani Alves en de club en het ging ook niet om geld. Als het wel om geld was gegaan, dan was ik hier niet meer geweest. Het ging er ook niet om dat ik toe was aan een nieuw avontuur. Het ging er meer om dat ik met de club op zoek wilde naar een nieuwe, maar vooral gezamenlijke uitdaging. Ik wil met deze club geschiedenis blijven schrijven, een aantal bladzijden is nog leeg.”

Bezig met laden …