voetbalzone

Alves: 'Neymar weet precies wat voor afspraken er zijn gemaakt'

Bart Kruyt26 feb 2013, 18:22
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2013, 18:22
Advertentie

Er is al niet veel mis met de voorhoede van Barcelona, maar de kans is groot dat Neymar binnen nu en anderhalf jaar ook in het Catalaanse sterrenteam komt te spelen. Vicevoorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigde dinsdagmiddag de interesse in de Braziliaan, terwijl er al langere tijd geruchten zijn over een getekend voorcontract. Volgens Dani Alves is het dan ook zeker dat Neymar naar Barcelona zal komen: het is alleen nog maar de vraag wanneer precies.

/

De 21-jarige Neymar heeft bij Santos een contract dat tot medio 2014 doorloopt, maar wil naar verluidt al in de zomer naar Europa vertrekken. Dat vindt Alves een goed idee: "Als ik hem was zou ik zo snel mogelijk naar Europa gaan, zodat hij het tactische gedeelte van zijn spel kan verbeteren voor het WK van 2014", zegt de Braziliaanse rechtsback van El Mundo Deportivo. "Bovendien zou hij bij Barcelona bij een club komen waar zijn kwaliteiten goed gebruikt zouden worden."

"Neymar weet precies wat er allemaal gebeurt en de afspraken die zijn gemaakt, namelijk dat hij in de toekomst naar deze club zal komen", claimt Alves. "Ik heb hem al vaak verteld hoe ik erover denk en hij weet precies wat Barcelona hem kan bieden. Maar ik kan hem niet oppakken en hierheen sleuren. Als dat mogelijk was geweest, dan had ik dat allang gedaan. Hij moet zijn eigen beslissing nemen."

Bezig met laden …