voetbalzone

Alves vermoedt opzet: 'Arbiter wilde Ronaldo gewoon geen kaart geven'

Matthijs van Laar31 jan 2013, 15:34
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 15:34
Advertentie
/


Dani Alves heeft zich flink geërgerd aan de arbitrage bij het duel tussen Real Madrid en Barcelona in het kader van de Spaanse beker. De Braziliaanse back werd hard getorpedeerd door Cristiano Ronaldo, die daar volgens hem minimaal met geel voor had moeten worden bestraft. Scheidrechter Carlos Clos Gómez deed het voorval echter af met een waarschuwing. Meten met twee maten, vindt Alves.

Mocht Ronaldo wel op de bon zijn geslingerd, dan had hij de return in Camp Nou over vier weken moeten missen. Alves denkt dan ook dat de arbiter van dienst met voorbedachten rade de kaart op zak heeft gehouden. “Als ik die overtreding had gemaakt, had ik rood gekregen”, denkt de back te weten. “Ik snap niet waarom hij geen geel kreeg. Het is allemaal politiek. Een Clásico zonder hem is voor veel mensen niet interessant. De strijd met Lionel Messi moet wel gestreden kunnen worden.”

Alves snapt dat zijn commentaar waarschijnlijk niet in goeden aarde zal vallen bij de officials van de Spaanse bond. “Ik zeg gewoon wat ik denk, ik ben aan niemand iets verplicht of verschuldigd.” Het duel in het Santiago Bernabéu eindigde woensdagavond in een 1-1 gelijkspel. Cesc Fàbregas opende vlak na rust de score namens de bezoekers, waarna Raphael Varane in de slotfase de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Bezig met laden …