voetbalzone

Alves wil glorietijd bij Heerenveen herbeleven

08 sep 2009, 08:02
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2009, 08:02
Advertentie
Afonso Alves zette deze week een punt achter zijn vijfjarige verblijf in Europa en kan terugkijken op een periode met pieken en dalen. Van topscorer bij Malmö FF en SC Heerenveen viel hij terug tot probleemkind in Friesland en flop bij Middlesbrough. In Qatar, bij Al-Sadd, hoopt Alves een nieuwe start te kunnen maken.



De 28-jarige spits, die later deze maand zal debuteren voor zijn nieuwe werkgever, toonde zich op zijn presentatie een gelukkig mens. “Voor mij is het een grote eer om voor Al-Sadd te mogen uitkomen”, sprak Alves cliché. “Het is één van de beste clubs uit Azië. Ik heb veel gehoord over het voetbal in Qatar en kijk uit naar de uitdaging.”

Alves hoopt in Doha de weg naar het doel weer te vinden. “Ik wil topscorer van de competitie worden”, zei de Braziliaan strijdbaar. “Ik ben er blij mee dat er nog twee Brazilianen bij Al-Sadd spelen en hopelijk kunnen we uitgroeien tot een gevreesd trio. Bij Heerenveen in Holland kende ik mijn beste tijd. Ik hoop die tijd terug te kunnen halen.”
Bezig met laden …