voetbalzone

Amateur weigert intieme piercing te verwijderen en krijgt rode kaart

Daniel Cabot Kerkdijk23 jun 2011, 09:25
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2011, 09:25
Advertentie

Voetballers mogen binnen de lijnen geen kettingen, armbanden of ringen dragen, maar de Australiër Aaron Eccleston heeft sinds afgelopen week een heuse wereldprimeur. De amateurspeler van Old Hill Wanderers werd in het duel met de reserves van Swinburne University door de arbiter van het veld gestuurd omdat hij wel een heel bijzonder sieraad was vergeten: een piercing in zijn genitaliën.

In de eerste helft raakte Eccleston licht geblesseerd toen hij een bal op een van zijn liezen kreeg. Hij verliet het veld om zich medisch te laten behandelen en dat was het moment dat de dienstdoende arbiter erachter kwam dat Eccleston een piercing in zijn genitaliën droeg. Hij kreeg een gele kaart omdat hij weer zonder toestemming het veld was opgegaan en daarna nog een gele kaart omdat de arbiter niet wilde laten zien dat hij zijn piercing zogenaamd had verwijderd. Hij trok vervolgens rood.

Eccleston zal nog lang aan het incident worden herinnerd, daar het incident door een toeschouwer is opgenomen. "Ik denk niet dat mijn moeder blij zal zijn met deze beelden", twittert de voetballer van Old Hill Wanderers, die de beslissingen van de arbiter inmiddels heeft geaccepteerd. De regelgeving verbiedt sieraden die een gevaar kunnen zijn voor de voetballer zelf of voor andere voetballers.

Bezig met laden …