voetbalzone

Amateurs kloppen landskampioen in Oostenrijkse bekerfinale

Bart Kruyt30 mei 2013, 19:36
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2013, 19:36
Advertentie

FC Pasching moet gauw een prijzenkast op de kop weten te tikken. De bescheiden club uit de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk heeft donderdag namelijk de bekerfinale gewonnen en de ÖFB-Cup is de eerste prijs in de clubhistorie van Pasching. De derdeklasser zorgde voor een stunt van jewelste en versloeg landskampioen Austria Wien met 1-0, door een goal van Daniel Sobkova.

De amateurs waren in de vorige rondes al te sterk voor de topclubs Rapid Wien (0-1) en Red Bull Salzburg (1-2) en wonnen in de finale dus ook van Austria Wien, de kampioen van de Oostenrijkse Bundesliga van dit seizoen. De 27-jarige middenvelder Sobkova tekende drie minuten na de pauze op aangeven van Ivan Kovacec voor de enige treffer van de wedstrijd, door de bal door de benen van doelman Heinz Lindner te prikken. De hoofdstedelingen waren, zoals verwacht, wel de betere partij in het Ernst-Happel Stadion.

Het zat die Veilchen echter niet mee, want Alexander Gorgon trof in de eerste helft bijvoorbeeld twee keer het aluminium. Na de openingstreffer liep het storm voor het doel van het dappere Pasching, maar de bal wilde er maar niet in. Austria had ook nog eens de pech dat scheidsrechter René Eisner in de slotseconde een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied van Pasching over het hoofd zat, waardoor de landskampioen niet in de gelegenheid kon komen om er een verlenging uit te slepen. Pasching zorgde hierdoor voor een verrassing; Schwarz-Grün gaat de play-offs van de Europa League in.

Bezig met laden …