voetbalzone

Ambities Standard verder geknakt na wegvallen trefzekere Cyriac

Erik van Dam04 jan 2011, 11:34
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2011, 11:34
Advertentie

Standard Luik kan in de complete tweede seizoenshelft niet beschikken over Gohi Bo Cyriac. De twintigjarige aanvaller van De Rouches moet geopereerd worden aan zijn rechterknie en staat naar alle waarschijnlijkheid voor de rest van het seizoen aan de kant. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Met acht doelpunten was Cyriac voor de winterstop na Mehdi Carcela de meest trefzekere speler voor Standard.

Door het wegvallen van haar Ivoriaanse aanvaller lopen de ambities van Standard een stevige deuk op. Vorig seizoen eindigde het al teleurstellend als negende, na twee landstitels op een rij; momenteel staat het op de zesde plaats. Afgelopen zomer raakte de club Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic al kwijt, twee waardevolle pionnen in de voorhoede. Cyriac nam uitstekend voor hen waar, maar moet nu dus lang passen.

De Afrikaan blesseerde zich in het competitieduel bij Cercle Brugge op 26 december aan de rechterknie. Onderzoek wees uit dat de ligamenten van de knie geraakt werden en dat een operatie noodzakelijk is. Eerder werd al duidelijk dat Cyriac niet mee zou gaan op winterstage naar Portugal. Op 8 januari oefent Standard tegen Hertha BSC; zes dagen later is FC Utrecht opponent.

Bezig met laden …