Ambitieus Braga bijt het spits af met overwinning op Portimonense

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2010, 23:08
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 23:08

Sporting Braga wil dit seizoen aantonen dat de succesvolle jaargang 2009/10 zeker geen incident was. De ploeg van Domingos Paciência, die ten koste van Sevilla de groepsfase van de Champions League hoopt te bereiken, was vrijdagavond in de seizoensouverture tegen Portimonense met 3-1 te sterk.

Na een klein half uur spelen kwam Braga op voorsprong. Uit een vrije trap van Alan kopte Matheus de bal genadeloos achter doelman Pedro Silva: 1-0. Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de voordelige marge. Na een lange pass bezorgde Lima de bal met het hoofd bij Paulo César, die van afstand raak schoot: 2-0.

Een rake kopbal van Elias bracht Portimonense, nieuwkomer in de Liga Sagres, vlak na rust terug in de wedstrijd. Toch bleven de drie punten in Braga. Na een goede individuele actie schoot Leandro Salino raak: 3-1. FC Porto speelt zaterdag uit tegen Naval, Benfica speelt zondag thuis tegen Académica.