voetbalzone

'Ambitieus Notts County meldt zich voor McClaren'

09 sep 2009, 11:26
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2009, 11:26
Advertentie
FC Twente zal de komende tijd alles in het werk moeten stellen om Steve McClaren langer binnenboord te houden. De Engelse coach, die ruim een jaar geleden werd aangesteld na zijn mislukte avontuur als bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft met de uitstekende prestaties van de Enschedeërs zijn reputatie voor een groot deel in ere hersteld. Uit Engeland is er nu de eerste serieuze interesse.



Geen topclub en zelfs geen club uit de hoogste afdeling, maar het bijzonder ambitieuze Notts County wil McClaren wegplukken bij FC Twente. Die club werd afgelopen zomer overgenomen door een groep investeerders uit het Midden-Oosten, die zo snel mogelijk een aanval willen doen op de elite in het Engelse voetbal. Sven-Göran Eriksson werd al binnengehaald als technisch directeur, en onlangs verzekerden The Magpies zich ook van de diensten van verdediger Sol Campbell.

McClaren moet de volgende grote naam worden, al denkt Twente-voorzitter Joop Munsterman dat het zo’n vaart niet zal lopen. “We hebben de afspraak om te praten over een nieuw, meerjarig contract al met hem gemaakt en ik denk dat dat wel goed komt”, zegt hij tegen Voetbal International. “We willen hier in alle rust verder bouwen en dat willen we doen met Steve. Al zal de lokroep uit zijn vaderland altijd blijven bestaan als hij goed blijft presteren.”

Notts County, de oudste profclub ter wereld, komt momenteel uit in de Engelse League Two, gelijkstaand aan de vierde divisie. De in 1862 opgerichte club staat momenteel zesde, met een achterstand van vijf punten op koploper Rotherham United. De eerste drie ploegen promoveren rechtstreeks, de volgende vier strijden in de play-offs om een ticket voor de League One.
Bezig met laden …