voetbalzone

Ambitieuze Ajacied: 'Ik hoop zo snel mogelijk een vaste basisspeler te worden'

Bart Kruyt09 jan 2016, 11:22
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 11:22
Advertentie

Ajax heeft in het verleden al veel succes gehad met spelers uit Denemarken en nu is het Kasper Dolberg die op de deur klopt. De aanvaller wordt door Frank de Boer gezien als een groot talent en mocht daarom deze week met het eerste elftal mee op trainingskamp naar het Turkse Belek.

voetbalzone

De achttienjarige Dolberg is een spits, terwijl De Boer nog op zoek is naar een concurrent voor Arek Milik. "Viktor Fischer is een voorbeeld voor mij", zegt Dolberg voor de camera van Ajax TV. "Als je ziet wat hij al heeft bereikt. Hij is een vaste basisspeler en dat hoop ik ook te worden: zo snel mogelijk, eigenlijk. Maar we moeten realistisch blijven."

Dolberg kijkt terug op een mooie week: “Nu train ik op een wat hoger niveau dan ik gewend ben, dus dat is heel goed. Ik hoop dat ik veel met het eerste mee kan trainen en dan zien we wel verder. Ik moet gewoon mijn best doen en proberen een goede indruk te maken op de trainers”, aldus de A-junior, die weet dat De Boer hoopt dat er deze maand nog een spits gehuurd of gekocht kan worden.

Bezig met laden …