voetbalzone

Ambitieuze Piturca aast op vierjarig contract

26 dec 2007, 20:21
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2007, 20:21
Advertentie
Victor Piturca steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. De bondscoach van Roemenië heeft veel vertrouwen in zijn huidige selectie en is ervan overtuigd dat hij in de komende vier jaar goed werk kan verrichten.

“Ik wil een vierjarig contract”, vertelde Piturca zonder blikken of blozen tegenover Reuters. “Ik wil niet alleen op het WK in 2010 als bondscoach werkzaam zijn, maar ook op het EK van 2012.” Het huidige contract van de bondscoach loopt af na het eindtoernooi van volgend jaar zomer.

Piturca sloot de EK-kwalificatiereeks af als winnaar, vóór Nederland en Bulgarije. In de Alpen zijn Frankrijk, Italië en weer Nederland de tegenstanders in de groepsfase. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Piturca al enkele interessante aanbiedingen heeft ontvangen, waaronder van twee landen en enkele clubs.

“Spelers als Adrian Mutu, Cristian Chivu, Bogdan Lobont en Dorin Goian zijn klaar voor topwedstrijden”, lichtte Piturca verder toe. “Het is geweldig om met zulk soort spelers te kunnen samenwerken. In de komende vier jaar zal Roemenië genieten van het nationale elftal.”

Piturca is echter niet van plan om nieuwe spelers te introduceren. “Ik zal alleen spelers oproepen die ik goed ken en die in vorm zijn. Er is nu geen plaats om te experimenteren in het nationale elftal”, aldus Piturca, die in de aanloop naar het EK voorlopig alleen nog tegen Israël (6 februari) oefent.
Bezig met laden …