voetbalzone

Ambitieuze Vonk: 'Wat Van Dijk bij Feyenoord kan, kan ik óók'

Daniel Cabot Kerkdijk23 jan 2010, 09:40
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2010, 09:40
Advertentie

Hans Vonk lijkt zich er bij te hebben neergelegd, dat hij niet meer in aanmerking komt voor een plaats in de WK-selectie van Zuid-Afrika, maar overweegt desondanks nog een jaar door te gaan op clubniveau. "Zoals ik me nu voel kan ik zeker nog een jaar mee", vertelt de keeper van Ajax Cape Town.

"In februari wordt bekeken of Foppe de Haan nog een jaar langer doorgaat als trainer bij Ajax Cape Town", licht Vonk toe in het weekblad Voetbal International. "Dan zal er wel meer duidelijkheid komen. Maar wat Rob van Dijk bij Feyenoord kan, kan ik óók." Vonk startte zijn loopbaan in het seizoen 1988/89 bij RKC Waalwijk en is derhalve alweer aan seizoen nummer 22 bezig.

"Bondscoach Parreira heeft nu voor een op de rol staand trainingskamp drie lokale keepers geselecteerd en heeft ook nog Rowen Fernandez van Arminia Bielefeld achter de hand", vertelt de 39-jarige Vonk over zijn interlandcarrière. "Ik zal het dus moeten hebben van pech of blessures bij anderen en dat is teleurstellend. Het WK was een doel op zich en een mooi sluitstuk van mijn carrière."

Bezig met laden …