voetbalzone

América volgens comité niet verantwoordelijk voor schietpartij Cabañas

Thijs Post01 dec 2010, 21:14
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 21:14
Advertentie

Salvador Cabañas heeft de eerste ronde in de rechtbank van zijn club América verloren. De aanvaller uit Paraguay, die in januari wereldnieuws werd toen hij door zijn hoofd werd geschoten maar het incident toch overleefde, wacht al maanden tevergeefs op zijn salaris. De speler probeerde de oorzaak van de schietpartij toe te schrijven aan de slechte prestaties van zijn club en hoopte zodoende geld te ontvangen van zijn werkgever.

/

Volgens een disciplinaire commissie van de Mexicaanse voetbalbond (FMF) lag de schietpartij echter buiten de verantwoordelijkheid van de club, aangezien het incident in de vroege morgen in een nachtclub plaatsvond. De dertigjarige spits wil ook dat de América zijn ziekenhuiskosten gaat betalen, maar ook daar hebben de Mexicanen vooralsnog geen trek in.

Mogelijk hebben zowel América en Cabañas nog een langdurige twist voor de boeg: het heeft er alle schijn van dat de speler in hoger beroep gaat tegen de beslissing van de rechter. Overigens heeft de Paraguayaans international nog een contract tot 2012 bij de Mexicaanse club.

Bezig met laden …