Amerika wint overtuigend met hattrick Donovan en wereldgoal Bradley

Bart Kruyt27 mei 2012, 11:25
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 11:25

Jürgen Klinsmann is uitstekend bezig als bondscoach van de Amerikaanse ploeg. De Duitser zag zijn manschappen zaterdag met 5-1 winnen van Schotland, de grootste nederlaag die de Schotten leden onder Craig Levein, en heeft nu al vijf wedstrijden op rij gewonnen. Landon Donovan maakte een hattrick, maar het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door Michael Bradley.

/

Na elf minuten spelen, toen Donovan de score al had geopend, maakte Bradley op schitterende wijze zijn mooiste treffer in het shirt van de Amerikaanse ploeg. Donovan bracht de bal bij Jermaine Jones, die het leder met een stuit klaarlegde voor de voormalig Heerenveen-middenvelder. Bradley twijfelde niet en zag zijn knappe schot met buitenkant voet prachtig in het doel zeilen.

Kort na de tiende treffer voor Bradley in het shirt van de Verenigde Staten deed Geoff Cameron met een ongelukkig eigen doelpunt nog wat terug voor de Schotten, maar de overwinning van Amerika kwam nooit in gevaar. Na rust maakte Donovan nog twee doelpunten en het slotakkoord kwam op naam van Jones,