voetbalzone

Amerikaans voetbal hoopt op hoger niveau door nieuwe regelgeving

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2010, 20:51
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 20:51
Advertentie

Clubs uit de Amerikaanse competitie, de Major League Soccer (MLS), mogen vanaf heden drie dure spelers aantrekken die buiten de zogenaamde salary-capregel vallen. De controle op spelerssalarissen is in Amerika streng en voorheen kon er door clubs slechts één speler aan de selectie worden toegevoegd die buiten de regelgeving viel. De komst van David Beckham naar Los Angeles Galaxy was aanleiding voor de regel.

/

Beckham werd in 2007 aangetrokken door LA Galaxy, maar kon alleen door de club worden aangetrokken nadat de MLS toestemming had gegeven om de Engelsman een exorbitant salaris te betalen dat buiten de regelgeving viel. Clubs uit de competitie hebben te maken met een salarisplafond; er wordt een budget vastgesteld en daarvan moeten spelers worden aangetrokken én salarissen worden betaald.

Vanaf nu krijgen ploegen dus meer ruimte om grote namen aan te trekken. De MLS hoopt zo Europese sterren naar de competitie te kunnen lokken en deze aantrekkelijk te maken. Onder meer Raúl (Real Madrid) en Thierry Henry (Barcelona) worden in verbrand gebracht met een lucratieve transfer naar Amerika aan het einde van hun loopbaan. Clubs mogen per direct twee spelers buiten de salary-cap aantrekken en kunnen voor ongeveer 400.000 euro het recht kopen op nog een derde optie.

Bezig met laden …