voetbalzone

Amerikanen jubelen over 'fantastic save' onverschrokken verdediger

Erik van Dam03 nov 2011, 08:40
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 08:40
Advertentie

In de Verenigde Staten wordt nog wel eens lacherig gedaan over voetbal, of soccer zoals zij het noemen. De bevolking vindt het eigen American football méér een mannensport dan het voetbal, maar mogelijk stelt een deel van de critici na woensdag zijn mening bij. Verdediger Tony Beltran gooide zich namelijk zonder angst voor een hard schot op doel en bracht daarmee redding.

De 24-jarige Beltran, speler van Real Salt Lake, nam de rol van held van de dag op zich in de competitiewedstrijd tegen Seattle Sounders. Tien minuten voor rust wist zijn eigen keeper, Nick Rimando, maar half te redden bij een hoge voorzet. De bal kwam daardoor voor de voeten van Jeff Parke en die besloot in één keer uit te halen richting het praktisch lege doel.

De menigte zag de bal al binnen vliegen, maar Beltran besloot toch anders. De verdediger kreeg de bal recht op zich af en besloot niet te bukken, maar de harde inzet van Parke gewoon weg te koppen. Daarna bleef hij zelf ook even beduusd liggen, maar de bedankjes van zijn teamgenoten hielpen Beltran snel weer op de been. Zijn club won uiteindelijk niet; de tegenstander uit Seattle boekte een 2-0 zege.

Bekijk hier de beelden:

Bezig met laden …