voetbalzone

Amoah wel mee naar Zuid-Afrika, Addo geschrapt uit selectie

Matthijs van Laar30 mei 2010, 13:23
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2010, 13:23
Advertentie

De Ghanese bondscoach Milovan Rajevac heeft NAC-spits Matthew Amoah opgenomen in zijn definitieve selectie voor het WK in Zuid-Afrika. Hij had meer fortuin dan Roda JC-verdediger Eric Addo, die de laatste schifting niet overleefde. Hij moet het toernooi dan ook noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

/

Een andere bekende naam die meereist naar Zuid-Afrika is Quincy Owusu-Abeyie. De voormalig speler van Ajax en Arsenal speelde in het verleden nog voor Jong Oranje, maar besloot enkele jaren terug om zich beschikbaar te stellen voor zijn vaderland. Sinds 20 januari 2008 speelde hij elf interland voor The Black Stars.

Ook Portsmouth-middenvelder Kevin-Prince Boateng is van de partij. Het halfbroertje van Duits international Jerome Boateng werd geboren in Berlijn, maar omdat zijn vader Ghanees is mag hij uitkomen voor dat land. Onlangs raakte hij nog in opspraak omdat hij de Duitse aanvoerder Michael Ballack tijdens de FA Cup-finale tegen Chelsea dusdanig hard raakte dat die het WK mist. Duitsland en Ghana staan op het WK tegenover elkaar.

Naast de geblesseerde Michael Essien en Addo haalden ook Emmanuel Agyemang-Badu, Laryea Kingston, Hamuni Draman en Bernard Kumordzi de uiteindelijke selectie niet.

De volledige selectie:

Doel: Richard Kingson (Wigan), Daniel Adjei (Liberty Professionals), Stephen Ahorlu (Hearts of Lions)

Verdediging: Samuel Inkoom (Basel), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen) Lee Addy (Bechem Chelsea), John Mensah (Sunderland), Rahim Ayew (Zamalek), Isaac Vorsah (Hoffenheim), John Pantsil (Fulham), Jonathan Mensah (Free State Stars)

Middenveld: Dede Ayew (Arlese Avignon), Kwadwo Asamoah (Udinese), Stephen Appiah (Bologna), Anthony Annan (Rosenborg), Sulley Muntari (Internazionale), Quincy Owusu-Abeyie (Al Sadd), Derek Boateng (Getafe), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth)

Aanval: Prince Tagoe (Hoffenheim), Asamoah Gyan (Rennes), Dominic Adiyiah (AC Milan) en Matthew Amoah (NAC Breda).

Bezig met laden …