voetbalzone

Amrabat baalt: 'Maar het ligt niet aan mijn voetballende kwaliteiten of inzet'

Bart Kruyt11 nov 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2013, 07:20
Advertentie
/

Nordin Amrabat had zondag geen aandeel in de topper tussen Fenerbahçe en Galatasaray. De aanvaller van Cim Bom mocht tot zeven uur voor de derby hopen op speelminuten, maar kreeg uiteindelijk te horen dat hij geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie. Roberto Mancini had negentien man meegenomen naar het hotel, moest dus nog een speler teleurstellen en koos voor Amrabat.

De aanvaller moest de derby zodoende vanaf de tribune volgen. "Vreselijk balen. Maar gelukkig weet ik dat het niet aan mijn voetballende kwaliteiten of mijn inzet ligt. Dat heeft de trainer zelf benadrukt", doelde de fit ogende Amrabat in De Telegraaf op de buitenlanderregel in het Turkse voetbal. Tot dit seizoen mochten de coaches zes buitenlanders opstellen en twee niet-Turken op de reservebank hebben zitten, maar die regel is aangepast.

De 26-jarige Amrabat is bezig aan zijn tweede seizoen bij Galatasaray, maar komt nauwelijks in actie voor de Turkse topclub. Onlangs werd hij al in verband gebracht met een terugkeer naar Nederland: FC Twente zou interesse hebben. Naast Amrabat kwam ook Wesley Sneijder niet in actie voor Galatasaray, want de Utrechter is geblesseerd. Dirk Kuyt begon wel namens Fenerbahçe, maar viel uit met hamstringklachten.

Bezig met laden …