voetbalzone

Amrabat en Aissati kiezen voor interlandloopbaan bij Marokko

Erik van Dam30 aug 2010, 21:01
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 21:01
Advertentie

Het Marokkaans elftal krijgt een flinke injectie in de groep kandidaten voor de A-interlands. Volgens Voetbal International formaliseren Ismaïl Aissati (Vitesse, gehuurd van Ajax) en Nordin Amrabat (PSV) deze week hun verandering van voetbalnationaliteit en kan het tweetal voortaan worden opgeroepen door bondscoach Erik Gerets.

/

Op dit moment maken Eredivisiespelers Karim El Ahmadi en Mounir El Hamdaoui al geregeld deel uit van de Leeuwen van de Atlas. Aissati, die als jeugdinternational Oranje vertegenwoordigde, heeft de knoop echter doorgehakt. Hij wil voor Marokko uitkomen, evenals PSV’er Amrabat. Die kwam in september 2008 voor het laatst in actie namens Jong Oranje en wil zich qua voetbalnationaliteit eveneens laten overschrijven.

Het Marokkaans Olympisch elftal, dat onder leiding staat van Pim Verbeek, krijgt eveneens een forse ‘Nederlandse’ injectie, meldt het weekblad. De PSV’ers Zakaria Labyad (17), Youness Mokthar (19), Imad Najah (19) en AZ-speler Ali Messaoud (19), behoudens Mokthar momenteel allen actief voor de jeugdteams van Oranje, stappen over naar het team van Verbeek. “Ik heb die jongens mijn plannen uitgelegd en ze waren erg enthousiast”, zegt coach.

“Ze zijn allemaal in Nederland opgegroeid en hebben voor Nederlandse jeugdteams gespeeld, maar hun hart klopt voor Marokko.” Oranje-bondscoach Bert van Marwijk neemt het nieuws voor kennisgeving aan. “Spelers met een dubbele nationaliteit zijn vrij om een keuze te maken. Ik hoop voor ze dat ze er geen spijt van krijgen”, aldus Van Marwijk.

Bezig met laden …