voetbalzone

Amrabat: 'Ik wil niet dat PSV mijn loopbaan nu gaat verpesten'

Erik van Dam13 jul 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2012, 18:40
Advertentie

Nordin Amrabat vreest dat PSV roet in zijn eten gooit wat betreft een droomtransfer. De 25-jarige vleugelaanvaller verliet Eindhoven halverwege het seizoen 2010/11 voor Kayserispor en kan nu de opstap maken naar Galatasaray. Dat heeft acht miljoen euro voor hem over, maar Kayserispor wil Amrabat niet verkopen zolang PSV niet afziet van de twintig procent van de transfersom waar het contractueel gewoon recht op heeft.

/

Amrabat windt zich in gesprek met Sp!ts op over de houding van zijn ex-club. “Misschien dat ze slechts tien procent van de koopsom kunnen vragen. Als ik voor zes miljoen euro wordt verkocht, vangt PSV zes ton. Dat is toch mooi voor ze? Ze hebben het bedrag dat ze nu aan mij kunnen verdienen echt niet begroot, het is een bonus voor PSV”, merkt de aanvaller, die iets meer dan twee jaar voor PSV uitkwam, op.

“Als ze vasthouden aan twintig procent, gaat de deal misschien niet door. Dan is niemand blij. Want dan vangt Kayserispor geen geld, krijgt PSV geen cent en kan ik mijn droomtransfer naar Galatasaray vergeten. Ik wil niet dat PSV mijn loopbaan nu gaat verpesten”, aldus Amrabat. De tien procent waar hij zelf recht op zou hebben, een bedrag van om en nabij de 800.000 euro, heeft hij ook al laten varen. Veel geld, weet Amrabat.

“Maar ik wil zo verschrikkelijk graag deze transfer maken. Als het allemaal niet doorgaat, wil ik nooit meer voor Kayserispor spelen, ook al loopt mijn contract nog drie jaar door. Wat er dan gebeurt? Geen idee. Dan hebben we in ieder geval een groot probleem”, aldus de Naardenaar. Hij hoeft waarschijnlijk niet op medewerking vanuit Eindhoven te rekenen, want Marcel Brands merkte al op dat PSV 'natuurlijk niet afziet' van het percentage waar het recht op heeft.

Bezig met laden …