voetbalzone

‘Amrabat kan na diverse incidenten koffers pakken bij Fiorentina'

Rian Rosendaal15 jul 2023, 19:21
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 19:21
Advertentie

Fiorentina wil zo snel mogelijk afscheid nemen van Sofyan Amrabat, zo onthult Corriere dello Sport zaterdag. Vanwege diverse voorvallen in de afgelopen periode vindt de Italiaanse club het beter dat de international van Marokko nog deze zomer vertrekt. Amrabat werd onlangs nog genoemd als serieuze optie voor Manchester United, al zijn er voorlopig nog geen handtekeningen gezet door beide partijen. La Gazzetta dello Sport meldde donderdag al dat de speler zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging.

Volgens Corriere dello Sport is de band tussen Fiorentina en Amrabat zelfs 'onherstelbaar beschadigd'. De clubleiding van la Viola verwijt de 26-jarige middenvelder onder meer een slecht gedrag tijdens de Conference League-finale tegen West Ham United, die door Fiorentina met 1-2 werd verloren. Daarnaast is het bestuur van de Italianen naar verluidt niet te spreken over de werkwijze van diens management, zeker ook gezien alle geruchten over een zomers vertrek.

Transferlijst
Fiorentina heeft Amrabat inmiddels zelfs op de transferlijst geplaatst en een prijskaartje van dertig miljoen euro om zijn nek gehangen. Bovengenoemde Italiaanse krant verwacht niet dat er veel clubs zijn die aan die vraagprijs willen voldoen, al wordt niet uitgesloten dat Manchester United nog een poging zal wagen om Amrabat naar Engeland te halen. Mocht er geen deal komen, dan wordt de controleur gewoon aan zijn tot 2024 lopende contract gehouden, al hoeft hij dan niet meer te rekenen op veel speeltijd.

Opties voor Amrabat
Manchester United legde 70 miljoen euro neer voor Mason Mount en is bereid om maximaal 60 miljoen euro uit te geven aan de komst van André Onana. In Engeland verwacht men niet dat het overige budget zal worden uitgegeven aan Amrabat. Er zullen dan eerst spelers moeten woren verkocht. The Athletic meldt dat Liverpool in hem een mogelijke vervanger ziet van de vertrokken Fabinho, al zijn Ryan Gravenberch en nog enkele namen ook in beeld. Atlético Madrid lijkt niet langer in de markt te zijn voor Amrabat.

Bezig met laden …