Amrabat na afstraffing: 'Dit is heel teleurstellend, beschamend zelfs'

Bart Kruyt18 sep 2013, 00:05
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2013, 00:05

Vorig seizoen wist Galatasaray in eigen huis nog te winnen van Real Madrid, maar dat zat er dinsdagavond niet in. Cim Bom begon nog wel goed aan de wedstrijd tegen de Spaanse recordkampioen, maar ging in de tweede helft kopje onder en leed een zware 1-6 nederlaag. "Dit is heel teleurstellend, beschamend zelfs", verzuchtte Nordin Amrabat na afloop.

Amrabat deed in de tweede helft mee als invaller voor Didier Drogba en maakte het debacle dus van dichtbij mee. "Goed, je speelt natuurlijk wel tegen de top van de wereld", zei hij voor de camera van de Sport1. "Maar ook dan mag je nooit thuis met 1-6 verliezen. Dat had ons niet mogen gebeuren. In de competitie zijn we ook niet goed begonnen, ik weet niet waar het aan ligt. Het roer moet heel snel om bij ons."

Het belangrijkste moment van de wedstrijd was misschien wel de gemiste kans van Burak Yilmaz, die kort na rust de 1-1 had binnen moeten koppen, maar faalde in de afronding. Kort daarna maakte Karim Benzema er aan de overkant 0-2 van en na dit doelpunt zakte Galatasaray helemaal weg. Cristiano Ronaldo maakte uiteindelijk een hattrick; Umut Bulut redde op aangeven van Amrabat de Turkse eer.