Amrabat schittert in badplaats en wint met Galatasaray van Aissati

Bart Kruyt15 sep 2012, 21:27
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 21:27

Galatasaray heeft na vier mislukte pogingen weer eens gewonnen op bezoek bij Antalyaspor. De regerend landskampioen was zaterdagavond met 0-4 te sterk voor de ploeg van Ismail Aissati en bij Cim Bom was Nordin Amrabat de grote man; hij gaf de assist bij de eerste treffer en zette zelf zijn handtekening onder het tweede doelpunt in de badplaats.

Galatasaray had totaal geen problemen met de nummer vijftien van vorig seizoen. Nadat een vrije trap van Selcuk Inan al bijna een doelpunt had opgeleverd, opende Johan Elmander na tien minuten de score op het Mardan Sports Complex. Amrabat gooide snel in en zette zo de Zweed voor het doel, die niet faalde: 0-1. Na een kwartier kwam de ploeg van Fatih Terim zelfs op 0-2, maar de treffer van Umut Bulut werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Op slag van rust verdubbelde Galatasaray alsnog de score; Amrabat demarreerde en schoot met een droge knal raak: 0-2. In de blessuretijd pakte Isaac Promise namens Antalyaspor nog een directe rode kaart, door lelijk in te komen op doelman Fernando Muslera. In de rust werd Aissati, ex-speler van onder meer Ajax en Vitesse, naar de kant gehaald en hij zag Burak Yilmaz tien minuten na rust voor de 0-3 zorgen. Galatasaray liep door een treffer van Umut nog uit naar 0-4 en is na vier competitieduels nog altijd ongeslagen in de Süper Lig.