voetbalzone

Amrabat scoort, maar mist ook beslissende penalty voor Marokko

Bart Kruyt13 nov 2011, 21:52
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2011, 21:52
Advertentie

Nordin Amrabat zal met gemengde gevoelens terugkijken op de interland van Marokko tegen Kameroen. De voormalig aanvaller van VVV-Venlo en PSV scoorde en dwong daarmee een strafschoppenreeks af (1-1), maar in deze ‘loterij’ besliste Amrabat de beslissende penalty. Marokko heeft daardoor nog altijd nog nooit in haar geschiedenis van Kameroen gewonnen.

Door de overwinning legde Kameroen beslag op de LG Cup, een vriendschappelijk landentoernooi. Samuel Eto’o opende na ruim zeventig minuten de score, met een hard schot met zijn linker, maar Amrabat bracht de score vlak voor tijd weer terug in evenwicht. De aanvaller, evenals Oussama Assaidi in de basis begonnen, werd gevonden door Mbark Boussoufa en maakte zijn eerste interlandgoal.

In de slotfase van het duel gingen beide ploegen nog op jacht naar de winnende treffer, maar die volgde niet, waardoor er een strafschoppenreeks aan te pas moest komen. Adel Taarabt raakte al de paal, voordat Amrabat de beslissende penalty gekeerd zag worden: 4-2.

Bezig met laden …