voetbalzone

Amsterdams duo met Ajax-verleden probeert het in Segunda División

Thijs Post29 jul 2011, 17:19
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2011, 17:19
Advertentie

Het lukte het Spaanse Elche afgelopen seizoen niet om promotie naar de Primera División af te dwingen, de club werd vierde op het tweede niveau en strandde vervolgens in de play-offs, maar misschien dat het met een tweetal Nederlanders wel lukt. Erixon Danso en Frank Wiafe Danquah proberen namelijk een contract af te dwingen bij de club van trainer José Bordalás. Dat meldt Marca.

Danso, die onlangs nog geen contract wist te bemachtigen bij SC Cambuur, belandde via FC Omniworld en Ajax bij FC Utrecht en debuteerde in de Domstad in het betaalde voetbal. Dat gebeurde in 2009, toen hij inviel tijdens de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Danquah, net als Danso een geboren Amsterdammer, werd opgeleid door Ajax. Ook hij stond even onder contract bij FC Omniworld, maar de inmiddels 21-jarige spits maakte indruk tijdens een proefperiode bij Newcastle United. Hij kreeg een contract voor twee seizoenen en speelde daarna nog voor Ferencváros in Hongarije en Waasland-Beveren in België.

Bezig met laden …