voetbalzone

Amsterdamse balvirtuoos krijgt zeven ton mee en vertrekt uit Athene

Gijs Freriks24 nov 2013, 23:15
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2013, 23:15
Advertentie
/

Quincy Owusu-Abeyie is in de transferperiode gratis en voor niets op te halen bij Panathinaikos. De aanvaller stond nog tot volgend jaar zomer onder contract, maar de Griekse grootmacht geeft de 27-jarige Amsterdammer in januari een ‘oprotpremie’ van zeven ton mee en laat hem transfervrij vertrekken. Tot Quincy een nieuwe club heeft gevonden, traint hij mee met de ploeg van Yannis Anastasiou.

De club uit Athene wilde de achttienvoudig Ghanees international in de zomer al verkopen, maar dat lukte niet. Quincy maakte tijdens een proefperiode geen indruk bij Crystal Palace en ook bij Sunderland kreeg hij geen contract. Quincy, die vooral bekend is van zijn onnavolgbare dribbels en prachtige trucs op het WK Onder-20 in 2005 als Oranje-international, hoopt nu in de winter wél een geschikte nieuwe werkgever te kunnen vinden. Onlangs werd hij nog aan Gaziantepspor gelinkt.

Quincy krijgt de zeven ton van Panathinaikos niet direct mee: het bedrag zal over twee termijnen worden uitgesmeerd, melden Griekse media. De buitenspeler kwam eerder uit voor onder meer Málaga, Spartak Moskou, Celta de Vigo en Arsenal. Quincy speelde op 7 april van dit jaar zijn laatste wedstrijd; in de competitiewedstrijd tegen Panionios (0-0) deed hij één helft mee.

Bezig met laden …