voetbalzone

Amsterdamse delegatie ziet niet De Haan, maar Krol kampioen worden

Bart Kruyt21 mei 2011, 16:55
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2011, 16:55
Advertentie

Ajax Cape Town is er niet in geslaagd om het voorbeeld van Ajax Amsterdam te volgen en op de laatste speeldag kampioen te worden. Onder het toeziend oog van onder meer Rik van den Boog speelde de ploeg van Foppe de Haan, tot zaterdagmiddag de koploper in de Premier Soccer League, met 2-2 gelijk tegen Maritzburg United. Het Orlando Pirates van Ruud Krol wist haar laatste thuiswedstrijd tegen Lamontville Golden Arrows wél te winnen en mag zich kampioen noemen.

Cape Town en Orlando Pirates eindigen de competitie beiden met zestig punten, maar omdat het doelsaldo van de ploeg van Krol beter is, gaat de eerste landstitel ooit aan de neus van Cape Town voorbij. Voor De Haan betekent het een vervelend afscheid: hij had al eerder aangekondigd na dit seizoen op te stappen en hoopte Kaapstad te verlaten met de landstitel op zak. Het begin was ook goed, want vlak voor rust zette toekomstig Ajax-speler Thulani Serero Cape Town op voorsprong.

In de tweede helft gaf de koploper de marge echter uit handen. Gert Schalkwyk verzorgde de gelijkmaker, waarna Sibisi even later een strafschop benutte en Maritzburg op voorsprong zette. Drie minuten voor tijd zette Sameehg Doutie nog wel de 2-2 op het bord, maar de winnende treffer zat er niet meer in. Omdat Orlando Pirates dankzij doelpunten van Ndulula en Isaac Chansa wél wist te winnen (2-1 tegen Lamontville Golden Arrows), bleek dat een dure misstap te zijn.

Voor De Haan eindigt het avontuur in Zuid-Afrika zodoende in mineur, terwijl het feest is in huize Krol. De voormalig verdediger, die overigens ook heeft aangekondigd op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging, mag echter niet te lang van het kampioenschap genieten: volgende week wacht nog de bekerfinale tegen Black Leopards en voor Orlando Pirates dus de kans om de dubbel binnen te slepen. Derde in de competitie werd overigens Kaizer Chiefs, met 59 punten.

Bezig met laden …