voetbalzone

Ancelotti baalt: 'Een verschrikking, het meest vreselijke duel tot nog toe'

Daniel Cabot Kerkdijk18 apr 2013, 07:55
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2013, 07:55
Advertentie
/

Evian speelt een bescheiden rol in Ligue 1, maar was woensdagavond in de kwartfinale van de Coupe de France wel te sterk voor Paris Saint-Germain. De gebeurde in de strafschoppenserie, nadat 120 minuten voetbal was afgesloten op 1-1. Voor de koploper misten Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva.

Na afloop omschreef Ancelotti de eliminatie als 'een verschrikking'. "Dit is het meest vreselijke duel van PSG tot nog toe onder mijn leiding", verzekerde de Italiaanse oefenmeester, die vorige week zag hoe Barcelona in de kwartfinales van de Champions League al een einde maakte aan de Europese aspiraties.

"Ik bied mijn excuses aan, het is mijn verantwoordelijkheid", benadrukte Ancelotti. "Onze mentaliteit was niet correct. Als je met een dergelijke opvatting aan een duel begint, dan ligt de schuld bij de trainer." De koploper van de Ligue 1 hervat de competitie komende zondag tegen Olympique Nice.

PSG kwam al vroeg op voorsprong dankzij Javier Pastore. Saber Khelifa maakte nog voor rust gelijk. Daar bleef het bij. Vlak voor het einde van de verlenging kreeg Thiago Motta rood. Gregory van der Wiel zag Christophe Jallet weer eens op zijn plaats staan als rechtsachter.

Bezig met laden …