voetbalzone

Ancelotti: ‘Cristiano was de ster in een moeizaam draaiend team’

Erik van Dam02 mei 2015, 23:22
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 23:22
Advertentie

Een paar uur nadat Barcelona buitenshuis keihard afrekende met Córdoba (0-8), won ook Real Madrid zaterdagavond in speelronde nummer 35 van het seizoen. De Koninklijke deed het met iets minder forse cijfers, maar won bij Sevilla (2-3) en daar ging het om. Carlo Ancelotti was dan ook tevreden over zijn team en over Cristiano Ronaldo, die drie doelpunten maakte en Sevilla zo in zijn eentje over de knie legde.

voetbalzone

“Cristiano was vanavond de ster in het elftal, dat het verder best moeilijk had”, stak Ancelotti na afloop van wal. “Hier winnen was niet eenvoudig, maar het lukte ons toch. En dat, terwijl Sevilla dit seizoen nog niets had verloren in eigen huis. Wij hopen nog steeds op de landstitel en daar gaan wij ook voor. Hoop is het allerlaatste dat verloren gaat. We moeten tot het einde toe geduld houden en doen wat we maar kunnen: onze laatste drie duels winnen.”

Op de vraag of Real het zaterdagavond cadeau kreeg in Sevilla, reageerde Ancelotti licht verontwaardigd. “Cadeau? Wij kregen hier helemaal niks cadeau. Unai Emery stelde een sterk elftal op, dat intens speelde en knokte”, aldus de Italiaan. Hij koos er opnieuw voor Sergio Ramos op het middenveld te posteren, maar wilde nog niet zeggen of hij dat volgende week ook doet in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. “Ik zeg niet dat Sergio het gewend is om daar te spelen, maar hij heeft er genoeg persoonlijkheid voor. Hij kan overal spelen, hij deed dit voor het team.”

Bezig met laden …