voetbalzone

Ancelotti: 'De fouten die Iker heeft gemaakt zijn op één hand te tellen'

Matthijs van Laar14 okt 2014, 13:39
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2014, 13:39
Advertentie

Vicente del Bosque zwichtte voor de druk van de publieke opinie en haalde zondag Iker Casillas uit de basiself van Spanje ten faveure van David de Gea. De doelman hoeft echter niet te vrezen dat hem bij zijn club hetzelfde lot wacht: Carlo Ancelotti gaf dinsdag te kennen absoluut geen plannen te hebben om het voorbeeld van de Spaanse bondscoach te volgen. "Dat is geen onderwerp van discussie."

voetbalzone

Ancelotti deed zijn uitspraken op Radio Cope. "Ik heb veel vertrouwen in Iker", vertelde hij. "Hij heeft wat ongelukkige momenten gekend, maar hij is sterk en beschikt over een uitstekende mentaliteit. De fouten die hij heeft gemaakt zijn op één hand te tellen: één in de finale in Lissabon en één vorige week met Spanje. Dat lijkt me geen reden om de discussie aan te wakkeren."

De Italiaanse oefenmeester kwam in het vraaggesprek ook ter sprake over Ángel Di María, die tot ontzetting van veel Real-fans afgelopen zomer werd verkocht aan Manchester United. "Hij vroeg nu eenmaal heel veel geld en wilde weg om meer te verdienen", herhaalde Ancelotti. "Ik was het eens met de club, want soms moet je gewoon een keer 'nee' zeggen." Xabi Alonso, die naar Bayern München verhuisde, was een ander verhaal.

"Hij kwam naar me toe en zei dat hij moe was en iets anders wilde. We hebben hem heel erg hoog zitten bij deze club, dus besloten hem te laten gaan. Met Toni Kroos en James Rodríguez hadden we al goede alternatieven achter de hand. Vooral Kroos kan wat Xabi ook deed, dat heeft hij al laten zien", aldus Ancelotti.

Bezig met laden …