voetbalzone

Ancelotti deelt strijdplan: ‘Het is bijna onmogelijk om hem af te stoppen’

Daniel Cabot Kerkdijk12 mrt 2016, 13:18
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 13:18
Advertentie

Carlo Ancelotti kwam Lionel Messi in zijn tijd als coach van onder meer Real Madrid en Paris Saint-Germain al een aantal keer tegen en hoewel het een genot is de kleine Argentijn bezig te zien, weet de Italiaan ook dat hij bijna onmogelijk af te stoppen is. Ancelotti neemt in de zomer het roer over bij Bayern München en het zou heel goed kunnen dat hij Barcelona weer tegen gaat komen in de Champions League. Bij Sina Sports deelde hij zijn plan om Messi af te stoppen

/

Volgens de ervaren coach is het niet te doen om de Argentijn één-op-één te verdedigen: “De beste manier om hem te stoppen is door te verdedigen als een team, om de ruimte tussen de linies klein te houden en hem niet aan de bal te laten. Je hebt een hoop middenvelders nodig om dat voor elkaar te krijgen. Dat zorgt er voor dat Messi minder opties heeft en dat hij minder vaak de bal krijgt, in gevaarlijke posities tenminste.”

“We weten dat hij graag naar binnen snijdt en de bal voor zijn linker krijgt”, gaat Ancelotti verder. “Maar het probleem is dat Barcelona meer wapens heeft dan alleen Messi. Als je je alleen op hem richt worden de anderen gevaarlijk. Als Messi honderd procent fit is, is het onmogelijk om hem af te stoppen. Het maakt dan niet uit wie de coach is of wat je probeert. Zijn enorme talent maakt het bijna onmogelijk om te voorspellen wat hij gaat doen, dus er is geen enkele manier om hem stil te houden.”

Bezig met laden …