voetbalzone

'Ancelotti denkt aan international van Tottenham en begeerde verdediger'

Bart Kruyt06 apr 2016, 17:31
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 17:31
Advertentie

Xabi Alonso verlengde zijn aflopende contract bij Bayern München met een jaar en ligt daardoor nog tot de zomer van 2017 vast in de Allianz Arena. De middenvelder is inmiddels echter wel al 34 jaar oud en Carlo Ancelotti is daarom alvast op zoek naar een mogelijke opvolger voor de Spanjaard. Volgens de London Evening Standard denkt de coach daarbij aan Eric Dier van Tottenham Hotspur.

/

De 22-jarige Dier is bezig aan zijn tweede jaar bij Tottenham en is een belangrijke basisspeler in het elftal van Mauricio Pochettino, dat dit seizoen zo goed presteert en tweede staat in de Premier League. Scouts van Bayern houden de ontwikkelingen van de Engels international in de gaten, zo wordt beweerd; onduidelijk is of er al wordt gedacht aan een zomerse overname.

Ancelotti (die na dit seizoen het stokje overneemt van Josep Guardiola) is ook op zoek naar versterking voor de achterhoede van Bayern en heeft volgens BILD een goed gevoel bij Aymeric Laporte van Athletic Club. De Franse verdediger werd al eens eerder in verband gebracht met Bayern en Ancelotti ziet een samenwerking wel zitten. Dit seizoen komt de 21-jarige Laporte niet meer in actie, vanwege een enkelbreuk die hem tot eind juni buitenspel zet.

Bezig met laden …