voetbalzone

Ancelotti dient contract bij Real Madrid definitief uit voor nieuwe uitdaging

Jordi Tomasowa05 jul 2023, 07:48
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 07:48
Advertentie

Carlo Ancelotti is per 1 juli 2024 de bondscoach van Brazilië, zo heeft de Confederação Brasileira de Futebol (CBF) andermaal laten weten. Voorzitter Ednaldo Rodrigues heeft Fernando Diniz gestrikt als interim-bondscoach. De 49-jarige oefenmeester kiest voor een duobaan, aangezien hij zijn taken als trainer van Fluminense gaat combineren.

Bondsvoorzitter Rodrigues sprak de verwachting uit dat Ancelotti volgend jaar aan de slag gaat als bondscoach van Brazilië tijdens de Copa América. De Italiaanse trainer zal eerst zijn contract bij Real Madrid uitzitten en vanaf 1 juli 2024 verantwoordelijk worden voor a Seleção. Ancelotti kan zijn handtekening officieel pas na 1 januari 2024 zetten.

De mogelijkheid bestaat dat Diniz uiteindelijk deel gaat uitmaken van de staf van Ancelotti. Voor Diniz, die eerder ook trainer was van onder meer São Paulo, Santos en Vasco da Gama, komt er met het interim-bondscoachschap een droom uit. “Ik ben vereerd en trots dat ik de nationale ploeg mag dienen”, zegt de trainer in Braziliaanse media. “Dit is tot stand gekomen dankzij een gezamenlijke effort van de Braziliaanse bond en Fluminense. Ik ben ervan overtuigd dat we alles hebben om stappen voorwaarts te maken en dit te laten werken.”

Na het afgelopen WK in Qatar, waar Brazilië in de kwartfinale na strafschoppen strandde tegen Kroatië, stapte voormalig bondscoach Tite op. Sindsdien was de Braziliaanse bond op zoek naar een trainer die het capabel genoeg vond om de Seleção onder zijn hoede te nemen en Rodrigues liet in maart al weten vol in te gaan zetten op de komst van Ancelotti. "Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder alle spelers", zo liet de voorzitter optekenen. "Niet alleen door iemand als Vinícius Júnior, maar door iedereen die met hem gewerkt heeft."

Bezig met laden …