voetbalzone

Ancelotti: 'Een mooi kerstcadeau? Dat zou zijn contractverlenging zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk05 dec 2013, 07:50
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2013, 07:50
Advertentie

Xabi Alonso is een van de leiders van Real Madrid. Het is echter onduidelijk of de middenvelder dat ook komend seizoen nog is. De Spaans international heeft een aflopende verbintenis en tot dusver hebben de onderhandelingen niets opgeleverd. Carlo Ancelotti hoopt op overeenstemming. “Een mooi kerstcadeau? Dat zou de contractverlenging van Alonso zijn.”

/

“Alonso is een zeer belangrijke speler”, benadrukte Ancelotti in gesprek met esRadio. “Hij beschikt over veel kwaliteiten en heeft ontzettend veel ervaring. Real Madrid deed met zijn komst een goede zet.” Ancelotti speelde in zijn actieve loopbaan ook op het middenveld. “Ik zie veel van mezelf in Alonso terug. Hij is ook niet de snelste, maar zijn passing is beter.”

Ancelotti maakt zich geen zorgen over de toekomst van Alonso. “Nee, omdat iedereen weet dat hij belangrijk is. De club is momenteel in gesprek met Alonso en ik hoop dat men overeenstemming bereikt. Wanneer? Zo snel mogelijk.” De 32-jarige Bask maakte in de zomer van 2009 voor 25 miljoen euro de overstap van Liverpool naar Real Madrid.

Bezig met laden …