voetbalzone

Ancelotti: 'Er is geen enkele andere speler op de wereld van zijn niveau'

Bart Kruyt12 jan 2014, 13:45
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2014, 13:45
Advertentie

Carlo Ancelotti is maar wat blij met het feit dat Xabi Alonso heeft besloten om zijn aflopende contract bij Real Madrid met twee jaar te verlengen. De middenvelder maakte deze week een einde aan de onduidelijkheid over zijn toekomst, door tot de zomer van 2016 bij te tekenen. "Hij is heel belangrijk voor ons: vanwege zijn kwaliteiten, ervaring en manier van spelen", zegt Ancelotti.

/

De 32-jarige Alonso kon naar verluidt naar diverse clubs uit binnen- en buitenland, maar koos ervoor om Real trouw te blijven. "Er is geen enkele andere speler op de wereld van zijn niveau", vindt Ancelotti. "Je kan hem vergelijken met Andrea Pirlo, maar die is al 35 jaar. Xabi is jonger en iedereen bij Real is erg gelukkig met zijn aanwezigheid hier."

"Zijn contractverlenging is geweldig nieuws voor ons", vervolgt Ancelotti. "Maar ik wil niet dat mijn team afhankelijk wordt van een speler: niet van Xabi, maar ook niet van een andere speler." Alonso is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Real, dat het zondagavond opneemt tegen Espanyol. De Koninklijke krijgt de kans om in te lopen op koplopers Barcelona en Atlético Madrid.

Bezig met laden …